Ontdek al het moois wat Koksijde en omstreken je te bieden heeft: prachtige strand- en duinwandelingen, toffe restaurantjes, hippe beachbars, leerrijke musea, kidsfun in Plopsaland of gewoon zonnen aan het strand...

Ontdek Koksijde en omgeving

We willen je graag wat meer vertellen over de prachtige omgeving waarin onze camping zich bevindt. Koksijde & Oostduinkerke en  hebben namelijk veel te bieden voor toeristen. Hieronder vind je een overzicht van de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je verblijf.

Koksijde Oostduinkerke zijn mooie badplaatsen aan de Belgische kust. Hier kun je genieten van kilometerslange stranden, gezellige dorpjes en prachtige natuur.

Natuur en stranden 
De omgeving van Koksijde staat bekend om zijn prachtige duinen, bossen en stranden. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of gewoon ontspannen en genieten van de zon.

Historische bezienswaardigheden
In de buurt van onze camping vind je ook veel historische bezienswaardigheden, zoals het Abdijmuseum in Koksijde en de Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke. Ook het Museum aan de IJzer in Diksmuide en de Dodengang in Nieuwpoort zijn zeker een bezoekje waard.

 

Attracties en activiteiten 
Voor de actievelingen zijn er tal van attracties en activiteiten in de buurt, zoals Plopsaland De Panne, Sunparks Oostduinkerke, het Sealife Center in Blankenberge en het Kusttram Museum in De Panne.

Wandelen en fietsen 
De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten. Er zijn tal van routes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes voeren.

Culinaire hoogstandjes 
Als je van lekker eten houdt, zit je in deze regio goed. Je vindt hier tal van gezellige restaurants en brasseries waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals garnalen, verse vis en lekkere streekbieren.

Evenementen en festivals 
Gedurende het hele jaar worden er in de omgeving van Koksijde allerlei evenementen en festivals georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld het jaarlijkse Visweekend in Koksijde of Night of the Proms.

We hopen dat deze informatie je heeft geïnspireerd om de omgeving van Koksijde te verkennen tijdens je verblijf op onze camping. Geniet van je vakantie!